Cât costă un studiu de piaţă făcut în România: de la 4.000 de euro până la peste 100.000 de euro

Preţurile studiilor de piaţă realizate în România

Preţurile studiilor de piaţă realizate în România încep de la 4.000 de euro şi pot depăşi 100.000 de euro, potrivit Alinei Stepan, executivul care a preluat în luna iulie conducerea Ipsos Research (fosta Synovate), parte a grupului francez Ipsos – a 3-a cea mai mare companie de cercetare de piaţă globală.

„Un studiu mic costă 4.000-5.000 de euro şi este realizat, de exemplu, după 4 focus – grupuri sau după 20 de interviuri de tip «guerilla», însă preţul unei cercetări poate depăşi chiar 100.000 de euro, în funcţie de dimensiunea analizei, de mărimea eşantionului sau de ţara în care se face culegerea datelor”, a spus Alina Stepan.

Ce sunt interviurile de tip „guerilla”
Interviurile de tip guerilla presupun urmărirea respondentului în mediul lui natural, modul în care alege un produs de la raft, de exemplu, după care îl abordăm şi îi cerem permisiunea de a discuta cu el pe baza a ceea ce a văzut”, a mai spus Alina Stepan.
În România sunt companii care vor intra într-o platformă mondială care administrează paneluri din toată lumea. Această platformă are 5 milioane de respondenţi şi este administrată direct din România. Companiile care activează pe această piaţă afirmă că 80% din studiile de piaţă vin de la clienţi din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2012.
Pentru articolul complet intrati aici.

Social tagging:

Comments are closed.